Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Košický kraj

Košická križovatka VSS bude sprejazdnená od piatka rána

Križovatka VSS v Košiciach. Foto: TASR - František Iván

Križovatka VSS, ktorá je jedným z najdôležitejších dopravných uzlov v meste, bola súčasťou rozsiahlej modernizácie električkových tratí.


Košice 3. augusta (TASR) - Križovatka VSS v Košiciach bude sprejazdnená od piatka (4.8.) rána. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa mesta Košice Linda Šnajdárová. Križovatka VSS, ktorá je jedným z najdôležitejších dopravných uzlov v meste, bola súčasťou rozsiahlej modernizácie električkových tratí (MET) v Košiciach.

"Stavebné práce boli ukončené podľa projektovej dokumentácie v pondelok (31.7.). Súbežne s dokončovaním prác sa realizovali legislatívne procesy - konania, vydávanie rozhodnutí, ich doručovanie zúčastneným stranám, čo je nevyhnutný proces na to, aby mohla byť stavba odovzdaná do užívania," vysvetlila Šnajdárová.

Ako ďalej uviedla, podľa vyjadrenia zhotoviteľa spoločnosti Eurovia SK, a.s., v piatok sa začne v spolupráci s dopravnou políciou SR vo veľmi skorých ranných hodinách s postupným odstraňovaním dopravného značenia. "Spustenie križovatky pre osobnú dopravu vo všetkých smeroch predpokladajú o 6.00 h ráno. Cestná svetelná signalizácia bude o tomto čase zapnutá do ostrého módu," dodala hovorkyňa mesta.