Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Košický kraj

Lesná cesta zo Zlatníka do Opátka je prejazdná na vlastnú zodpovednosť

Mohutný pokles vodnej hladiny Ružín Foto: TASR/František Iván

Košický samosprávny kraj prijal viaceré opatrenia na zmiernenie dôsledkov uzavretia mosta Ružín.

Košice 29. decembra (TASR) - Košický samosprávny kraj prijal viaceré opatrenia na zmiernenie dôsledkov uzavretia mosta Ružín.

"Správa ciest Košického samosprávneho kraja (SC KSK) zabezpečuje úpravu lesnej účelovej cesty medzi Zlatníkom a obcou Opátka, aby zmiernila následky, ktoré spôsobila uzávera mosta Ružín pre obec Opátka. Lesná účelová cesta Zlatník – Opátka je v štádiu úprav, avšak je prejazdná na vlastnú zodpovednosť," informovala hovorkyňa predsedu Košického samosprávneho kraja Zuzana Bobriková.

V rámci monitorovania obchádzkových trás súvisiacich s uzavretím mosta cez Ružín bude SC KSK priebežne zabezpečovať ich zjazdnosť.

"Pre náročný terén obslužnej komunikácie slúžiacej pre obyvateľov obce Opátka bude monitoring a z neho vyplývajúce prípadné zásahy vykonávať len za dobrej viditeľnosti. Počas prejazdu vozidla SC KSK touto komunikáciou cestári úsek z oboch strán uzavrú. Vodičom smerujúcim do Opátky alebo z Opátky po účelovej lesnej komunikácie odporúča správa ciest použiť protisklzové reťaze," vysvetlila Bobriková.

Obchádzková trasa Margecany–Sedlice–Ruské Pekľany-Obišovce–Košice je podľa jej slov k dispozícii pre osobné motorové vozidlá. "Rekonštrukcia úseku na území Košického kraja pri Obišovciach bola dokončená 16. decembra. Dĺžka uvedenej obchádzkovej trasy je 49,5 kilometra (km). Pôvodná trasa cez most Ružín–Jahodná–Košice je 38,6 km, čiže obchádzka je dlhšia o 10,9 km. Trasa cez Obišovce - Lemešany po diaľnici D1 do Košíc je 50,9 km, čiže oproti pôvodnej trase je dlhšia o 12,3 km," dodala Bobriková.