Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Košický kraj

Košice ponúkajú sociálne bývanie v bytovom dome na Sládkovičovej

Na snímke najstaršia erbová listina v Európe vydaná pre mesto. Ľudovít Veľký listinou zo 7. mája 1369 udeľuje mestu Košice erb. Foto: TASR/Michal Svítok

Mesto zverejnilo výzvu na svojej webstránke v polovici októbra a stále čaká na potenciálnych nájomníkov.

Košice 8. novembra (TASR) – Záujem o bývanie v mestských sociálnych bytoch na Sládkovičovej ulici v Košiciach môžu žiadatelia prejaviť do konca novembra. Mesto zverejnilo výzvu na svojej webstránke v polovici októbra a stále čaká na potenciálnych nájomníkov. Informovala o tom dnes hovorkyňa košického magistrátu Linda Šnajdárová.

"Mesto bude prenajímať byty po rekonštrukcii oprávneným osobám ako sociálne byty so zachovaním nájomného charakteru bytov najmenej po obdobie 20 rokov a s dodržaním podmienok prenájmu," uviedla Šnajdárová. Podmienky na splnenie oprávnenosti sú uvedené vo výzve na webovej stránke http://www.kosice.sk/article.php?id=18222.

Písomná žiadosť o zaradenie do zoznamu záujemcov o nájom bytu musí mať splnené všetky náležitosti. Doručiť ju možno do 30. novembra. Výber nájomcov bytov sa uskutoční žrebovaním zo záujemcov zaradených do zoznamu. "Žrebovanie sa bude konať po ukončení rekonštrukcie bytového domu a po overení splnenia určených podmienok," konštatovala hovorkyňa mesta. 

Mesto pripravuje žiadosť o poskytnutie úveru na rekonštrukciu bytového domu Sládkovičova 3, ktorou sa vytvorí celkovo 54 jedno- a dvojizbových bytov. Predpokladané mesačné nájomné sa bude odvíjať od rozlohy bytu.