Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Košice upozorňujú na podvodné telefonáty žiadateľom o sociálne byty

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Magistrát sa od telefonátov, ktoré obsahujú žiadosť o vyplatenie nájomného, dištancuje a upozorňuje, že prideľovanie sociálnych bytov prebieha podľa presne stanovených kritérií.

Košice 17. augusta (TASR) - Magistrát mesta Košice upozorňuje žiadateľov o sociálne byty na podvodné telefonáty, v ktorých volajúci požadujú vyplatenie nájomného za pridelené byty.

"Dnes sme zachytili podobný telefonát, v rámci ktorého sa volajúci predstavil ako zamestnanec Magistrátu mesta Košice a žiadateľovi o sociálny byt oznámil pridelenie bytu a zároveň od neho žiadal vyplatenie troch mesačných splátok za byt," informovala Jozefína Jarošová z košického magistrátu.

Magistrát sa od podobných telefonátov podľa jej slov dištancuje a upozorňuje, že prideľovanie sociálnych bytov prebieha podľa presne stanovených kritérií a o výsledku je žiadateľ informovaný písomne. Nájomné v sociálnych bytoch sa platí vždy za daný mesiac a nie niekoľko mesiacov vopred.

"V prípade podozrivého telefonátu žiadame občanov, aby neváhali kontaktovať zamestnancov sociálneho referátu magistrátu a situáciu si overili,"
dodala Jarošová.