Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Košický kraj

Košickí poslanci rokovali o Angels Aréne

Ilustračné foto. Foto: TASR/Tomáš Doboš

Uzniesli sa na pokračovaní platnosti nájomnej zmluvy medzi mestom a Good Angels s.r.o., ale aj na tom, že mesto a ŠK Športhala si navzájom vysporiadajú majetkovo-právne vzťahy.

Košice 18. septembra (TASR) – Košickí mestskí poslanci sa na svojom pondelkovom (17.9.) zasadnutí zaoberali aj budúcnosťou Angels Arény. Uzniesli sa na pokračovaní platnosti nájomnej zmluvy medzi mestom a Good Angels s.r.o., ale aj na tom, že mesto a ŠK Športhala si navzájom vysporiadajú majetkovo-právne vzťahy. Mestské zastupiteľstvo (MsZ) má byť pravidelne informované o pokračovaní tohto procesu, čo má viesť k rekonštrukcii haly.

„Prejavila sa snaha všetkých strán to riešiť, ale reálne sme po troch rokoch v provizóriu získali štvrtý rok v provizóriu. Za to ale môžem byť vďačný, lebo 100 detí nemusíme poslať preč, no pre nás je to zase len Pyrrhovo víťazstvo," povedal pre TASR generálny manažér Young Angels Košice Daniel Jendrichovský. „Napriek tomu, ako vyzerá hala zvonku, vo vnútri je plne funkčná, no nemá reálne šatne," spresnil s tým, že vytvorili provizórne podmienky a súperov či rozhodcov budú musieť žiadať o trpezlivosť. „Košice už dávno mali stavať multifunkčnú halu. Keď dnes rodičia hľadajú cestu, ako dať dieťaťu ospravedlnenku, aby nemuselo cvičiť, tak potom je ťažké chcieť od nich, aby tlačili na mesto, aby mali športoviská. Toto nie je ani vina poslancov, ale nás, celej spoločnosti," uzavrel.

Problémy okrem iného spôsobuje, že športová hala je spojená s administratívnou budovou, ktorej vlastníkom nie je mesto Košice. „Bola navrhnutá zámena časti pozemku vo vlastníctve mesta Košice (pod prevádzkovou budovou, ktorá slúži ako administratívna časť) za časť budovy vo vlastníctve ŠK Športhala – tzv. spojovací krčok prevádzkovej budovy. Dôvodom navrhovanej zámeny je návrh vybudovať na náklady mesta Košice šatne a sociálne zariadenia v priestoroch krčka medzi budovami, tieto budú náhradou za pôvodne prenajímané priestory na šatne od ŠK Športhala, bez ktorých by hala nespĺňala účel športoviska," uvádza magistrát v dôvodovej správe. Vytvoriť by sa tak mali aj samostatné odberné miesta energií.

„Výsledkom by malo byť, že Angels Aréna už nebude závislá od Športhaly. Vytvorí to podmienky, aby sme v budúcnosti mohli pristúpiť k jej rekonštrukcii," povedal viceprimátor poverený vedením mesta Košice Martin Petruško.

Ako pripomenul, nájomná zmluva bude platiť naďalej, približne do júna. „Dovtedy sa budú MsZ pravidelne predkladať informatívne správy o tom, ako pokračujú kroky majetkovo-právneho vysporiadania aj samotnej rekonštrukcie haly. Máme záväzok ju zadefinovať a zrekonštruovať do letnej verzie Európskeho olympijského festivalu mládeže – EYOF 2021. Keď budú vysporiadané majetkovo-právne vzťahy, čo najskôr začneme so samotnou rekonštrukciou," uzavrel Petruško.

Košické mestské zastupiteľstvo svoje 22. zasadnutie prerušilo pred 22.30 h. V rokovaní bude pokračovať v pondelok 24. septembra, na programe má ešte viac ako 50 bodov. Malo by ísť o posledné riadne zasadnutie v tomto volebnom období.