Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Opoziční poslanci v Košiciach žiadajú harmonogram rekonštrukcie tratí

Rozsiahla rekonštrukcia električkových tratí v centre Košíc výrazne ovplyvňuje organizáciu dopravy. Na snímke práce na Hviezdoslavovej ulici. Košice, 6. marca 2015. Foto: FOTO TASR – František Iván

Mestskí politici kritizovali tiež dopravný prieskum v Košiciach spolufinancovaný z eurofondov, ktorý prebieha v čase rozsiahlych dopravných obmedzení.

Košice 12. marca (TASR) – Výzvu na zverejnenie harmonogramu rekonštrukcie električkových tratí dnes košickému magistrátu adresovali poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) Miroslav Špak (Sieť) a Daniel Rusnák (KDH) a vicestarosta Mestskej časti Košice - Staré Mesto Rastislav Trnka (Sieť). Tvrdia, že práce v centre mesta s rozkopanými cestami a dopravnými obmedzeniami meškajú.

Poslanec Rusnák pred novinármi zverejnil aktuálnu písomnú odpoveď primátora Richarda Rašiho (Smer-SD) na jeho interpeláciu ohľadom rekonštrukcie. Uvádza sa v nej, že projekt "Stavby IKD Košice, Námestie mieru – Staničné námestie prebieha podľa aktualizovaného harmonogramu z 23. januára 2015 a termín dokončenia prác je 31. júla 2015". Trojica žiada primátora, aby zverejnil tento aktualizovaný harmonogram na webstránke mesta do piatka 13. marca.

"Od toho harmonogramu očakávam potvrdenie, že tie práce naozaj meškajú. Mám podozrenie, že na jeho základe zistíme, že údaj 31. júla je nereálny," povedal Špak, predseda Pravého poslaneckého klubu v košickom MsZ.

Mestskí politici kritizovali tiež dopravný prieskum v Košiciach spolufinancovaný z eurofondov, ktorý prebieha v čase rozsiahlych dopravných obmedzení. "Aká je výpovedná hodnota takéhoto prieskumu? Ako môže byť výsledkom aktuálny a reálny stav dopravnej situácie v čase, keď momentálne jazdia do centra len tí, ktorí musia, a doprava v podstate kolabuje, lebo veľká časť ulíc a pruhov je uzavretá," spýtal sa Trnka, ktorý je aj poslancom v krajskom zastupiteľstve. Ak má mať stratégia a investovaný milión eur podľa trojice politikov nejaký zmysel, je potrebné okamžité zastavenie prieskumu a jeho opakovanie po ukončení rekonštrukcie električkových tratí.