Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Polícia vyšetruje požiar bytu v Košiciach so smrťou ženy ako ohrozenie

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Pri požiari bytu na Hemerkovej ulici v Košiciach zomrela 64-ročná žena. Počas požiaru bol v byte aj 40-ročný muž a dve deti, ktorí vybehli von.

Košice 26. apríla (TASR) – Požiar bytu na Hemerkovej ulici v Košiciach si v utorok (25.4.) popoludní vyžiadal smrť 64-ročnej ženy. Jej telo bez známok života našli v byte zasahujúci hasiči.

Požiar podľa polície okrem smrti ženy spôsobil všeobecné nebezpečenstvo pre ľudí v byte a obytnom dome, ako aj doposiaľ nevyčíslenú škodu zadymením bytu a schodišťa a zhorením bytového zariadenia. Vyšetrovateľ začal v prípade trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia, informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó. "Bližšie okolnosti a presná príčina požiaru sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," doplnil.

Pri horiacom byte zasahovala policajná hliadka, ktorá po príchode na miesto spozorovala muža na streche obytného domu. Ten policajtom uviedol, že v byte sa nachádza jedna osoba. Dvere bytu však boli zabuchnuté, policajti ich teda otvorili násilím, keďže išlo o záchranu ľudského života a vec nezniesla odklad.

"Do bytu sa im vojsť nepodarilo, pretože v byte bol veľmi hustý dym, oheň a nulová viditeľnosť. Na miesto dorazili príslušníci Hasičského a záchranného zboru, ktorí za pomoci dýchacích prístrojov a hasiacej techniky ihneď začali požiar hasiť a prehľadávať byt," priblížil Szabó.

V čase požiaru sa v byte nachádzal aj 40-ročný muž a dve deti vo veku desať a 17 rokov, ktorí vybehli von. Muž z bytu sa neúspešne snažil so susedom požiar uhasiť. Osoby z bytu záchranári ošetrili a previezli na vyšetrenie do nemocnice. Pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci na mieste jednorazovo ošetrili aj policajtov, ktorí sa nadýchali splodín.