Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Košický výtržník hodil do čelného skla autobusu MHD dlažobnú kocku

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk/JD

Policajti pri rýchlom zásahu na mieste zadržali dve podozrivé osoby, ktoré umiestnili do cely policajného zaistenia.

Košice 13. marca (TASR) – K incidentu, pri ktorom sa mladý násilník snažil napadnúť vodiča autobusu MHD a do čelného skla vozidla hodil dlažobnú kocku, došlo v stredu (11.3.) večer v Košiciach. Polícia obvinila zo spáchania prečinov výtržníctva a poškodzovania cudzej veci 20-ročného Ľudovíta z okresu Košice-okolie, informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Násilník vyčíňal na konečnej zastávke MHD Lingov, pričom opakovane kopal a udieral päsťami do kabíny vodiča autobusu. "Kabínu sa snažil otvoriť a vodiča fyzicky napadnúť. Vulgárne mu nadával a päsťami opakovane udieral do sklenenej výplne dverí a kopal aj do zariadenia na označovanie lístkov. Následne autobus opustil, pričom sa snažil odlomiť predné spätné zrkadlo, kopal a udieral do autobusu aj z vonkajšej strany a napokon do čelného skla autobusu hodil dlažobnú kocku," uviedol Szabó. Poškodením autobusu spôsobil pre Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) škodu za viac ako 630 eur.

Policajti pri rýchlom zásahu na mieste zadržali dve podozrivé osoby, ktoré umiestnili do cely policajného zaistenia. Jednu osobu po jej vytriezvení a vypočutí prepustili na slobodu, druhého mladíka obvinili. Obvinený v rámci super rýchleho konania poputuje pred sudcu.