Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

V košickej zoo spestrujú jedálny lístok vianočné stromčeky

Mestské lesy Košice dodali do košickej ZOO nepredané vianočné stromčeky, ktorými zamestnanci obohacujú a spestrujú stravu zvieratám. Na snímke huculské kone si pochutnávajú na vianočnom stromčeku 10. januára 2014. Foto: TASR/František Iván

Podstatná časť nadbytočných stromčekov zakotvila v zoo už 23. decembra večer. Už použité vianočné stromčeky sa pre kŕmenie zvierat nesmú používať, keďže môžu obsahovať zvyšky ozdôb.

Košice 10. januára (TASR) - Na nepredaných vianočných stromčekoch si v tomto období pochutnávajú mnohé zvieratá v košickej Zoologickej záhrade. Nadbytočné stromčeky pochádzajú od súkromných predajcov a Mestských lesov. "Využili sme ich na obohatenie priestoru vo vtáčích voliérach a ako doplnok krmiva pre kopytníky, ako sú kone, kamzíky, zubry, tahry, či daniele," uviedla pre TASR Eva Malešová z košickej zoo.

Ide o tzv. ohryz, ktorý zvieratá dostávajú okrem sena, granúl a zeleniny. Pomáhajú ich dobrému zdravotnému stavu a kondícii. " Pre zvieratá sú stromčeky spestrením kŕmnej dávky a majú ich veľmi radi. Ohryz podávame zvieratám v zimnom období dvakrát do týždňa," povedal inšpektor chovu kopytníkov v zoo Pavol Kobulnický.

Podstatná časť nadbytočných ihličnatých stromčekov zakotvila v zoo už 23. decembra večer. Už použité vianočné stromčeky sa pre kŕmenie zvierat nesmú používať, keďže môžu obsahovať zvyšky ozdôb.