Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Košický kraj

Košické sídlisko KVP chystá súťaž na prenájom nebytových priestorov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk/Adriána Pagáčová

Samospráva hľadá nového nájomcu pre budovu bývalej materskej školy na Bauerovej ulici s plochou 124,16 štvorcového metra (m2) a obchodné centrum na Cottbuskej ulici, ktoré má rozlohu 290,15 m2.

Košice 23. februára (TASR) - Košická mestská časť (MČ) Sídlisko KVP chystá obchodnú verejnú súťaž (OVS) na prenájom voľných nebytových priestorov. TASR o tom informovala hovorkyňa MČ Ivana Palaiová. Cieľom je zlepšiť občiansku vybavenosť.

Samospráva hľadá nového nájomcu pre budovu bývalej materskej školy na Bauerovej ulici s plochou 124,16 štvorcového metra (m2) a obchodné centrum na Cottbuskej ulici, ktoré má rozlohu 290,15 m2. Obe budovy boli po odchode predchádzajúcich nájomcov vyprázdnené a sú pripravené na obhliadky potenciálnych záujemcov.

"Ide o dostupné lokality, ktoré môžu byť atraktívne aj pre gastroprevádzky či komunitné služby. Ceny za prenájom sú stanovené v súlade so zásadami hospodárenia a nakladania s majetkom MČ, ktoré boli schválené miestnym zastupiteľstvom," dodala s tým, že aj plánovanú OVS musia schváliť miestni poslanci.

MČ verí, že v priestoroch budú po novom ponúkané také služby, ktoré na sídlisku aktuálne chýbajú a je po nich dopyt.

Sídlisko KVP patrí medzi takzvané veľké košické MČ. Žije tam okolo 22.000 ľudí.