Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Košický kraj

Letná pláž pribudne na najväčšom košickom sídlisku aj tento rok

Ilustračný snímok. Foto: TASR/Martin Turanovič

Medzi ďalšie aktivity v rámci projektu Beach Plaza Terasa patria majstrovstvá SR v plážovom volejbale série A či Východný pohár v tomto olympijskom športe.

Košice 6. júla (TASR) - Pláž v centre najväčšieho košického sídliska v mestskej časti (MČ) Západ vznikne aj v tomto roku. Projekt s názvom Beach Plaza Terasa začne v sobotu (7.7.) svoj tretí ročník. Viac ako 100 ton piesku bude určených predovšetkým na letné plážové športy a sprievodné aktivity. Ako povedal vedúci kultúry košickej Beach Plaza Terasy Dominik Béreš, úvod projektu bude patriť deťom a ich rodičom.

„Prvú júlovú sobotu si svoje zručnosti zmerajú v stavaní pieskových hradov a postavia možno svoj vysnívaný zámok alebo si len tak pripomenú dovolenkovú atmosféru pri mori,“ uviedol Béreš. Pripravené sú aj sprievodné kultúrne aktivity. „Budú to napríklad pravidelné divadelné utorky, filmové stredy s aktuálnymi česko-slovenskými kinohitmi, hudobné štvrtky s kapelami a rodinné piatky s detskými atrakciami ako nafukovadlá či tvorivé dielne a aktivity v piesku,“ spresnil.

Medzi ďalšie aktivity v rámci projektu Beach Plaza Terasa patria majstrovstvá SR v plážovom volejbale série A 28. až 29. júla či Východný pohár v tomto olympijskom športe (14. až 15.7.). Okrem toho sa bude športovať aj počas ďalšieho víkendu. „Či už to bude Terasa Fitness Day v sobotu 21. júla, Zumba v piesku alebo trojhodinový maratón s viacerými inštruktormi Karibik Zumba Night v piatok 20. júla,“ dodal Béreš s tým, že široká verejnosť bude mať tiež možnosť zahrať si plážový volejbal.

Program podujatia sa bude konať na námestí pred nákupným centrom.