Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Medzilaborce plánujú vybudovať ľadovú plochu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dôvodom, prečo sa Medzilaborce rozhodli investovať do takéhoto športoviska, je fakt, že v meste absentuje priestor pre deti a širokú verejnosť na voľnočasové aktivity v zime.

Medzilaborce 19. augusta (TASR) – Medzilaborce majú v pláne vybudovať ľadovú plochu. O spolufinancovanie požiadali aj Prešovský samosprávny kraj (PSK), ktorý by mal prispieť sumou 100.000 eur. Zvyšok, približne 200.000 eur, by samospráva zaplatila z vlastných zdrojov.

Dôvodom, prečo sa Medzilaborce rozhodli investovať do takéhoto športoviska, je fakt, že v meste absentuje priestor pre deti a širokú verejnosť na voľnočasové aktivity v zime. "Vieme vytvoriť prírodnú ľadovú plochu, ale tá je závislá od počasia. Táto plánovaná bude mať umelé chladenie," uviedol pre TASR primátor Vladislav Višňovský.

S realizáciou projektu chcú začať v tomto roku. Ľadová plocha o rozmeroch 40 x 20 metrov bude situovaná v areáli mestského športového klubu. Podľa slov primátora by ju chceli v budúcnosti aj zastrešiť, aby poveternostné podmienky nevplývali na kvalitu ľadu.

Medzilaborce v tomto roku prejavili záujem aj o projekt Slovenského zväzu ľadového hokeja na výstavbu viacúčelovej športovej haly. Podľa Višňovského by však pre mesto bol finančne náročný. "Preto sme sa rozhodli ísť touto cestou," poznamenal s tým, že na budúci rok by sa chceli pustiť do výstavby bazéna. "Jeho realizáciu budeme robiť sami alebo v spolupráci so súkromným investorom," priblížil plány do budúcna.

O združenej investícii medzi PSK a mestom Medzilaborce budú krajskí poslanci rozhodovať na svojom najbližšom zasadnutí, ktoré sa uskutoční v utorok 22. augusta.