Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Košický kraj

Ministerstvo obrany pripravuje rekonštrukciu v michalovských kasárňach

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Podľa informácií na stránke Úradu pre verejné obstarávanie je predmetom rekonštrukcie štvorpodlažná budova.

Michalovce 20. februára (TASR) - Ministerstvo obrany SR sa chystá na opravu administratívnej budovy v kasárňach v Michalovciach. Ako pre TASR uviedlo komunikačné oddelenie ministerstva, verejné obstarávanie sa nachádza v druhej fáze užšej súťaže. Záujemcovia, ktorí splnili podmienky účasti v prvej fáze, boli vyzvaní na predloženie ponúk. Predpokladaná hodnota opravy dosahuje sumu vyše milión eur bez DPH.

Podľa informácií na stránke Úradu pre verejné obstarávanie je predmetom rekonštrukcie štvorpodlažná budova. Jej exteriér vykazuje známky opotrebenia v dôsledku pôsobenia počasia. Interiér je prevažne v pôvodnom stave a nespĺňa súčasné požiadavky na administratívne priestory.

"Cieľom stavebnej akcie je vykonať rekonštrukciu kancelárskych priestorov, šatne, chránených priestorov stupňa Dôverné a Vyhradené, skladov, sociálnych zariadení, umyvárne, učebne, kuchynky a podobne," uvádza ministerstvo v dokumentácii. Dôraz sa kladie aj na zvýšenie energetickej efektívnosti budovy vrátane rekonštrukcie strechy a zateplenia obvodového plášťa.

Plánované sú rozsiahle stavebné práce vrátane demontáže starej kabeláže, vodovodných a kúrenárskych rozvodov. Strešná konštrukcia prejde kompletnou obnovou s výmenou poškodených nosníkov a krytiny. Elektrické rozvody budú kompletne obnovené vrátane osvetlenia, bleskozvodu a štruktúrovaných rozvodov. Modernizácia zahŕňa aj novú kotolňu a zlepšenie vnútornej zdravotechnickej inštalácie. Projekt počíta aj s inštaláciou nového záložného zdroja elektrickej energie.