Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Monitorovací systém v Poltári sa rozšíril o ďalších 13 kamier

Ilustračné foto Foto: Teraz.sk

V Poltári, ktorý ma približne 5800 obyvateľov, nainštalovali prvých šesť bezpečnostných kamier koncom roku 2010.

Poltár 8. februára (TASR) - Bezpečnostný kamerový systém v Poltári sa vlani rozrástol o ďalších 13 kamier. Rozšírenie monitorovacieho systému umožnil projekt Rady vlády SR pre prevenciu kriminality, z ktorého mesto získalo 16.000 eur.

"Cieľom projektu je vytvoriť podmienky pre zníženie výskytu kriminality a tým prispievať k zvýšeniu pocitu istoty, bezpečnosti a spokojnosti občanov a návštevníkov mesta," uviedla na stránke mesta projektová manažérka mesta Alena Marková.

Projekt sa zrealizoval v závere minulého roka a okrem inštalácie kamier riešil aj modernizáciu infraštruktúry kamerového systému.

Monitorovacie miesta sú označené. Má sa tak aktívne vplývať na občanov aj návštevníkov mesta, aby sa nedopúšťali protizákonného konania. Zároveň to má ľudí uistiť, že sú so svojím majetkom chránení pred nezákonným konaním iných.

V Poltári, ktorý ma približne 5800 obyvateľov, nainštalovali prvých šesť bezpečnostných kamier koncom roku 2010. Ďalšie tri v roku 2014 a o rok neskôr ešte sedem. Kamery tak z časti nahrádzajú službu mestskej polície, ktorú mesto ako jedno z mála na Slovensku nemá.