Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Košický kraj

Muž chcel najprv ujsť, potom podplatiť hliadku. Napokon vydal drogy

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Obvineného umiestnili do cely policajného zaistenia.

Košice 8. decembra (TASR) - Trestné stíhanie vo veci prečinu útoku na verejného činiteľa, ako aj obvinenie z drogovej činnosti má na krku 30-ročný Marcel z Košíc. Polícia ho prichytila v sobotu (6.12.) večer na Čárskeho ulici v Košiciach pri preverovaní informácie o možnom predaji drog.

"Počas overovania totožnosti sa podozrivý muž pokúsil hliadke uniknúť, čo sa mu aj napriek fyzickému útoku na policajtov nepodarilo. Keď mu to nevyšlo, pokúšal sa policajtov podplatiť. Tento jeho čin už rieši vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry," informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Muž napokon policajtom po výzve dobrovoľne vydal zatavenú injekčnú striekačku s bielou kryštalickou látkou, ktorú neoprávnene prechovával. Predbežná expertíza potvrdila, že ide o 0,34 gramu látky s 57,1 percenta metamfetamínu. Z tohto množstva by bolo možné pripraviť až 19 obvykle jednorazových dávok drogy.

"Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach začal trestné stíhanie vo veci prečinu útoku na verejného činiteľa a 30-ročného Marcela z Košíc obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi," uviedol Szabó.

Obvineného umiestnili do cely policajného zaistenia. Keďže už bol v minulosti za drogovú trestnú činnosť odsúdený, v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.