Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Košický kraj

Mladíkovi za opakovanú krádež a bitku hrozia až tri roky za mrežami

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Obvinený mal v decembri 2016 v byte na Buzuluckej ulici v Košiciach vytrhnúť z ruky 38-ročnému Košičanovi mobilný telefón s puzdrom, v ktorom bola 50-eurová bankovka, a následne ho fyzicky napadnúť.

Košice 8. februára (TASR) - Košický vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície obvinil z prečinov krádeže a ublíženia na zdraví 23-ročného Jozefa B. Ten sa mal opakovane dopustiť krádeže a fyzického napadnutia. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

"Podľa vyšetrovateľa obvinený muž mal v decembri 2016 v byte na Buzuluckej ulici v Košiciach vytrhnúť z ruky 38-ročnému Košičanovi mobilný telefón s puzdrom, v ktorom bola 50-eurová bankovka, a následne ho fyzicky napadnúť. Viackrát ho mal udrieť do tváre a spôsobiť zranenia s dobou liečenia 14 dní," uviedol Szabó s tým, že krádežou mužovi vznikla škoda takmer 260 eur.

Obvinený muž mal podľa krajského policajného hovorcu skutok spáchať napriek tomu, že už bol za takýto čin v predchádzajúcich 24 mesiacoch právoplatne odsúdený. "V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," dodal Szabó.