Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Košický kraj

Na bardejovské dožinky prídu poľnohospodári zo štyroch okresov

Ilustračné foto Foto: TASR/Roman Hanc

Program sa začína dožinkovým sprievodom s alegorickými vozmi.

Bardejov 18. septembra (TASR) – Mestom Bardejov prejde v nedeľu (20.9.) dožinkový sprievod a prácu svojich rúk budú prezentovať poľnohospodári zo štyroch okresov Prešovského samosprávneho kraja. Na Dožinkové slávnosti regiónov Šariš, Spiš a Zemplín prídu zástupcovia z okresov Bardejov, Poprad, Prešov a Vranov nad Topľou.

Program sa začína o 14.30 h dožinkovým sprievodom s alegorickými vozmi, ktorý pôjde cez Dlhý rad, sídliská Družba a Obrancov mieru až na Radničné námestie. O 15.30 h sa začína kultúrny program na námestí, v ktorom vystúpia napríklad detské folklórne súbory Raslavičan a Venček, folklórne súbory Rozmarija či Lipovec a tiež hostia z Ukrajiny.

Podľa primátora Bardejova Borisa Hanuščáka na slávnostiach nebudú predstavené len výsledky práce šikovných roľníkov. Na výstavách, ktoré sú súčasťou sprievodného programu, bude prezentovaná aj poľnohospodárska technika či hospodárske zvieratá. Návštevníci budú môcť tiež vidieť mlátenie slamy a ochutnať dožinkové jedlá.

Dožinkové slávnosti v Bardejove nemajú dlhú tradíciu. Minulý rok sa predstavili v meste len poľnohospodári z Bardejova a okolia. Tento rok sa okruh rozšíril a primátor vyslovil prianie, aby sa tu v budúcom roku stretli opäť viaceré regióny kraja a začala sa tak nová tradícia dožinkových slávností.