Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Košický kraj

Nemocnica v Trebišove chce realizovať rekonštrukciu z plánu obnovy

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Predpokladané náklady na realizáciu stavebných úprav sú pri každom z oddelení zhruba jeden milión eur.

Košice 19. februára (TASR) - Nemocnica s poliklinikou Trebišov sa bude uchádzať o financie na rekonštrukciu z Plánu obnovy a odolnosti SR. Schválilo to v pondelok Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja (KSK).

Dlhodobý nájomca trebišovskej nemocnice Penta Hospitals SK chce zo zdrojov Európskej únie zrekonštruovať blok A centrálnej budovy, konkrétne oddelenia dlhodobo chorých na piatom podlaží a fyziatrické a rehabilitačné oddelenia na šiestom podlaží. Predpokladané náklady na realizáciu stavebných úprav sú pri každom z oddelení zhruba jeden milión eur, predpokladané náklady na vypracovanie projektu pre každé oddelenie sú zhruba 45.000 eur. Informoval o tom Úrad KSK s tým, že poslanci schválili aj súčinnosť pri riešení financovania rekonštrukcie objektu.

KSK je vlastníkom nehnuteľností v areáli nemocnice. "Veríme, že budeme úspešní pri žiadaní finančného príspevku a získaní niekoľkých miliónov eur na rekonštrukciu a vlastne týmto krokom opäť ďalšiu časť nemocnice zrekonštruujeme na úroveň tretieho tisícročia," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka. Nepôjde pritom podľa neho o ľahký projekt, keďže je ohraničený viacerými termínmi hlavne v rámci plánu obnovy.

Najbližšie sa Zastupiteľstvo KSK zíde 23. apríla na slávnostnom zasadnutí, keď sa uskutoční ceremoniál odovzdávania ocenení osobnostiam KSK. Riadne krajské zastupiteľstvo následne zasadne 29. apríla.