Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Expremiéra Dzurindu prepustili z nemocnice, okolnosti úrazu ho mrzia

Bývalého slovenského predsedu vlády dnes predpoludní prepustili z košickej univerzitnej nemocnice potom, ako v noci na dnes v centre Košíc spadol a poranil si hlavu. K úrazu došlo po jeho účasti na oslavách 80. narodenín exprezidenta SR Rudolfa Schustera. Foto: TASR/František Iván

Mikuláš Dzurinda spadol v centre Košíc a poranil si hlavu. K úrazu došlo po jeho účasti na oslavách 80. narodenín exprezidenta Rudolfa Schustera.

Košice 7. januára (TASR) - Bývalého slovenského predsedu vlády dnes predpoludní prepustili z košickej univerzitnej nemocnice potom, ako v noci na dnes v centre Košíc spadol a poranil si hlavu. K úrazu došlo po jeho účasti na oslavách 80. narodenín exprezidenta SR Rudolfa Schustera.

Na klinike úrazovej chirurgie strávil Dzurinda noc na pozorovaní. Nešlo o vážny úraz, podľa neho mu ranu na hlave lekári zašili pár stehmi.

Expremiér pred novinármi dnes priznal, že na oslave pil pálenku, pred hotelom sa potom pošmykol a spadol, pričom si poranil hlavu. Celá záležitosť ho ľudsky mrzí. "Je mi to veľmi nepríjemné, čo sa stalo. Mrzí ma, že som pridával robotu lekárom a zdravotným sestrám. Samozrejme, veľmi ma mrzí a trápi, že som potrápil aj mojich blízkych," povedal.

Vysvetlil, že ešte v pondelok (6.1.) ráno zabehol v Bratislave na Železnej studienke 15 kilometrov, potom odšoféroval autom do Košíc. Po príchode do Košíc cítil trochu únavu. "Zrejme som neustriehol ten moment, keď som si už nemal dávať ten ďalší pohárik," povedal. Na budúci rok Dzurinda oslávi šesťdesiatku, príhoda je tak podľa neho asi aj signálom, že už nie je najmladší.

K pádu na Hlavnej ulici došlo, keď si chcel zafajčiť. Hoci pravidelne beháva, priznal, že výnimočne si dá cigaretu. "Zrejme ten koňak si tú cigaretu vypýtal, tak som chcel fajčiť a šmykol som sa," dodal.