Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Policajti zas prehľadávali budovy súdov v Košiciach po nahlásení bomby

Na archívnej fotke budova súdov v Košiciach 12. júla 2012 potom, ako telefonicky oznámili na linku 158, že na súde v Košiciach je bomba. Foto: TASR/František Iván

Páchateľpodľa polície úmyselne spôsobil nebezpečenstvo vážneho znepokojenia pracovníkov košických súdov, keď rozširoval poplašnú správu, o ktorej vedel, že nie je pravdivá.

Košice 8. decembra (TASR) – Evakuáciu objektov košických súdov si dnes vyžiadal anonym s poplašnou správou. Krátko po 10.00 h zavolal na telefónne číslo Miestneho úradu mestskej časti Košice Staré mesto so slovami "na súde je bomba".

Na mieste zasahovali policajné hliadky i psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín. "Pyrotechnické prehliadky priestorov súdov boli ukončené pred 13. hodinou s negatívnym výsledkom," informovala ďalej košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Páchateľ svojím konaním podľa polície úmyselne spôsobil nebezpečenstvo vážneho znepokojenia pracovníkov košických súdov tým, že rozširoval poplašnú správu, o ktorej vedel, že nie je pravdivá. "V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach začal trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy s trestnou sadzbou jeden až päť rokov," konštatovala Mésarová.

Polícia po páchateľovi intenzívne pátra.