Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Košický kraj

Polícia na hranici s Ukrajinou vybavila stovky kamiónov, ďalšie čakajú

Ilustračné foto. Foto: TASR Maroš Černý

Na odstavnej ploche na zjazde z diaľnice D1 pri Bidovciach je zaparkovaných menej ako 500 nákladných vozidiel a v Michalovciach je odstavených vyše 200 kamiónov.

Vyšné Nemecké 23. februára (TASR) - Nákladné autá smerujúce na Ukrajinu pred hraničným priechodom vo Vyšnom Nemeckom čakajú päť dní. Za posledných 24 hodín polícia vybavila vyše 200 kamiónov, pričom stovky ďalších vozidiel čakajú na odstavných plochách. Hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance Agnesa Kopernická pre TASR uviedla, že vzhľadom na pokračujúci protest poľských farmárov neočakávajú v najbližších dňoch výrazné zmeny.

Ako spresnila, kolóna pred hraničným priechodom sa končí medzi obcami Orechová a Tibava. Na odstavnej ploche na zjazde z diaľnice D1 pri Bidovciach je zaparkovaných menej ako 500 nákladných vozidiel a v Michalovciach je odstavených vyše 200 kamiónov. "Kruhový objazd v obci Hriadky je prejazdný bez obmedzení," uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

V súvislosti so zvýšeným počtom nákladných vozidiel na hraničnom priechode Vyšné Nemecké - Užhorod a v prihraničných obciach bola od 14. februára spustená policajná akcia "Kolóna Vyšné Nemecké". Polícia v Košickom kraji zabezpečuje priebeh dopravy tak, aby dopravné obmedzenia čo najmenej zasiahli miestnych obyvateľov. V prípade potreby sú pripravení prijať aj ďalšie opatrenia.