Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Košický kraj

Polícia obvinila z drogovej trestnej činnosti 3 ľudí z Košického kraja

Ilustračná snímka Foto: TASR/KR PZ Banská Bystrica

Obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Košice 31. októbra (TASR) - Policajný vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) v Trebišove obvinil v týchto dňoch zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi 31-ročného Jaroslava z Trebišova a 39-ročného Róberta z Košíc. Obaja muži boli viackrát súdne trestaní. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

"Muži si podľa doterajších zistení približne od mája 2015 zadovažovali omamné látky, prechovávali ich, následne drogy delili na jednotlivé dávky a predávali ďalej v Trebišove a okolí. Pri domových prehliadkach v miestach prechodných bydlísk obvinených policajti zaistili niekoľko vrecúšok a zatavenú striekačku s bielou kryštalickou látkou. Predbežné expertízne skúmanie potvrdilo, že ide o metamfetamín, ktorý je zradený do II. skupiny psychotropných látok," uviedla Mésarová.

Obaja obvinení muži boli podľa jej slov umiestnení do cely policajného zaistenia a bol spracovaný podnet na ich väzobné stíhanie.

Z drogovej trestnej činnosti obvinil vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Rožňave v týchto dňoch aj 39-ročného Gabriela z Rožňavského okresu, ktorý podľa doterajších zistení prechovával v mieste svojho trvalého i prechodného bydliska od roku 2014 omamnú a psychotropnú látku pervitín.

"Drogy následne predával v Rožňave, ako aj na rôznych miestach Rožňavského okresu. Minulý týždeň 39-ročného muža policajti zadržali priamo pri predaji drog. Obvinený je stíhaný väzobne," informovala Mésarová.

V oboch prípadoch obvineným podľa polície v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.