Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Košický kraj

Dopravná akcia v Košickom kraji: Odhalili aj opitého vodiča autobusu

Na snímke policajná akcia zameraná na vodičov pod vplyvom alkoholu v Moldave nad Bodvou 19. februára 2024. Foto: TASR František Iván

V akciách zameraných na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu vodičov bude polícia v Košickom kraji pokračovať aj naďalej.

Košice 19. februára (TASR) - Pri pondelkovej rannej policajnej akcii v Moldave nad Bodvou v okrese Košice-okolie a v Kráľovskom Chlmci v Trebišovskom okrese odhalili sedem vodičov pod vplyvom alkoholu. Jedným z nich bol aj vodič autobusu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenka Ivanová.

Ako spresnila, dopravno-bezpečnostná trvala od 6.00 do 8.00 h, pričom zvýšený počet policajtov obsadil všetky vjazdy a výjazdy z oboch uvedených miest. "Prvý vodič bol odhalený už šesť minút po začiatku akcie v meste Kráľovský Chlmec a 'nafúkal' viac ako jedno promile. V Kráľovskom Chlmci pod vplyvom alkoholu, s hodnotou nižšou ako jedno promile, šoférovali ešte dvaja vodiči. V meste Moldava nad Bodvou policajti prítomnosť alkoholu v dychu zistili u štyroch vodičov, z toho jeden bol vodič autobusu medzimestskej dopravy," spresnila s tým, že vodič, ktorý mal viac ako jedno promile alkoholu v dychu, skončil v cele policajného zaistenia.

Hlavným dôvodom, prečo sa KR PZ v Košiciach rozhodlo urobiť túto dopravno-bezpečnostnú akciu, je snaha vytlačiť z ciest Košického kraja čo najviac nezodpovedných vodičov. "Veríme, že vodiči, ktorí sa ráno zdržali v kolóne, okrem nadávania pochopia, že to polícia robí aj pre ich dobro," dodala Ivanová. Pripomenula, že opitým vodičom môžu policajti zaistiť aj motorové vozidlo.

V akciách zameraných na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu vodičov bude polícia v Košickom kraji pokračovať aj naďalej. Podľa jej slov budú mestá, kde budú kontroly vykonávať, vyberať náhodne a tak, aby neboli vopred známe.