Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Prokurátor podal obžalobu na 22 osôb za rozkrádanie v U. S. Steel

Foto: TASR/František Iván

Spresnil, že pôvodne bolo vo veci stíhaných viac osôb, u 22 bola ustálená zodpovednosť za trestný čin, preto bola na nich podaná obžaloba.

Košice 7. januára (TASR) - Okresný prokurátor Košice II podal obžalobu na Ladislava K. a ďalších 21 osôb.

Ako TASR informoval hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko, ide o zamestnancov US Steel Košice, dcérskych spoločností ako aj ďalších spoločností, ktoré s U.S. Steel spolupracujú.

„Obžalovaní sú z pokračujúceho prečinu krádeže formou spolupáchateľstva. Trestná činnosť spočívala v tom, že Ladislav K. ako predák jedného zo závodov organizoval trestnú činnosť ďalších osôb,“ uviedol Filičko. Spresnil, že pomocou falošného kľúča od jednej z brán spoločnosti vynášali v čase, keď sa striedali služby SBS, rôzny materiál a spôsobili tak škodu najmenej 10.000 eur.

Stalo sa tak najmenej v 78 prípadoch. Obvineným hrozia tresty odňatia slobody až na tri roky,“ doplnil Filičko. Spresnil, že pôvodne bolo vo veci stíhaných viac osôb, u 22 bola ustálená zodpovednosť za trestný čin, preto bola na nich podaná obžaloba. „Skutky ďalších osôb vzhľadom na výšku spôsobenej škody boli postúpené na prejednanie priestupkov,“ uzavrel Filičko.