Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Košický kraj

Rožňava má nové logo, obsahuje trojružu i strážnu vežu

Archívna snímka. Foto: TASR/Maroš Černý

Nový grafický návrh loga Rožňavy vytvoril Lukáš Harman z Trhovišťa, cieľom bolo moderným spôsobom spracovať historické symboly mesta.

Rožňava 17. februára (TASR) - Mesto Rožňava má novú vizuálnu identitu. Obsahuje nové logo, ktoré tvorí viacero grafických prvkov vrátane historickej strážnej veže na Námestí baníkov. Súčasťou loga je aj slogan "Rožňava mesto s výhľadom". Novú vizuálnu identitu odobrili mestskí poslanci zmenou všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o symboloch mesta na februárovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ).

Nový grafický návrh loga Rožňavy vytvoril Lukáš Harman z Trhovišťa, cieľom bolo moderným spôsobom spracovať historické symboly mesta. "Doterajšie logo mesta vzniklo na základe verejnej súťaže v roku 2008. Aktuálne používané logo nie je možné technicky používať z dôvodu, že k logu nie je dopracovaný dizajnový manuál použitia," vysvetlila samospráva v dôvodovej správe predloženej na MsZ.

Nové logo mesta Rožňava obsahuje viacero grafických prvkov. Jeho súčasťou je trojruža ako symbol nerastných surovín, ktoré sa na území mesta ťažili, ale tiež symboly baníctva, a to kladivo, želiezko a kameň. Na logu je vyobrazená aj historická strážna veža na Námestí baníkov či kopce znázorňujúce pohľad na okolie mesta. S tým súvisí aj slogan mesta, ktorý znie Rožňava mesto s výhľadom.

Ako pre TASR priblížil zástupca primátora mesta Michal Drengubiak, novú vizuálnu identitu bude mesto používať napríklad na darčekových predmetoch či pri rôznych podujatiach. Logo a slogan samospráva podľa VZN využíva pri prezentácii mesta, a to napríklad v propagačných materiáloch, tlačovinách či na webovej stránke.