Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Plechový sud na rieke Uh ukrýval pašované cigarety

Na rieke Uh na hranici s Ukrajinou v katastrálnom území obce Bajany, okres Michalovce našli hraniční policajti 200-litrový sude v ktorom bolo takmer 170 kartónov cigariet, archívna snímka z 28. decembra 2012 . Foto: TASR/Polícia

Pre podozrenie zo spáchania prečinu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru sa začal spomínaným prípadom zaoberať vyšetrovateľ.

Sobrance 24. marca (TASR) - Kamery monitorujúce slovensko-ukrajinskú štátnu hranicu zaznamenali v piatok (21.3.) večer plávať po rieke Uh neznámy predmet.

Vyslaná policajná hliadka následne vytiahla z vody na breh plechový sud, v ktorom sa nachádzali stovky kartónov pašovaných cigariet.

Ako informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície v Sobranciach Agnesa Kopernická, útroby suda ukrývali 274 kartónov cigariet zahraničnej značky bez ochranných známok SR.

"Hodnotu tovaru príslušníci colného úradu vyčíslili na 7646,37 eura. Únik na spotrebnej dani predstavuje čiastku 5151,20 eura," konkretizovala hovorkyňa.

Dodala, že pre podozrenie zo spáchania prečinu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru sa začal spomínaným prípadom zaoberať vyšetrovateľ kriminálneho úradu Finančnej správy SR.