Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Košický kraj

TRAGICKÝ VEČER: Chodca v Košiciach zrazilo auto, zraneniam podľahol

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Chodec prechádzal cez cestu mimo vyznačeného priechodu pre chodcov a bez akéhokoľvek reflexného prvku na oblečení.

Košice 16. februára (TASR) - Po zrážke s autom vo štvrtok (15. 2.) v Košiciach prišiel o život 71-ročný chodec. K dopravnej nehode došlo na Toryskej ulici pri zastávke mestskej hromadnej dopravy krátko po 21.00 h. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Chodec prechádzal cez cestu mimo vyznačeného priechodu pre chodcov a bez akéhokoľvek reflexného prvku na oblečení. "Žiaľ, zranenia, ktoré chodec pri zrážke s autom utrpel, boli natoľko vážne, že im na mieste dopravnej nehody podľahol," uviedla hovorkyňa.

Podľa doterajších zistení 29-ročný vodič viedol osobné auto zn. Kia v smere od Triedy SNP na Moldavskú cestu a pri zastávke MHD pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť svojej jazdy stavu a povahe vozovky a svojim schopnostiam a s vozidlom narazil do chodca. "Vodič vozidla bol na mieste dopravnej nehody podrobený dychovej skúške, tá prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila. To, či bol pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok nebohý chodec, bude zisťované pri nariadenej pitve," uviedla Ivanová.

Počas dokumentovania dopravnej nehody bol úsek cesty na nevyhnutne potrebný čas uzavretý a dopravu tam riadili policajti. Vyšetrovateľ začal v prípade trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Presná príčina dopravnej nehody, jej bližšie okolnosti a najmä miera zavinenia jej účastníkov sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.