Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Košický kraj

Trebišovskí mestskí policajti hliadkujú v uliciach už aj na bicykloch

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc

Zavedenie cyklohliadok je v Trebišove novinkou, ktorou chce mestská polícia monitorovať širšie územie, pričom policajti sa budú môcť rýchlejšie presúvať aj do ťažšie prístupných lokalít.

Trebišov 30. augusta (TASR) - Mestská polícia (MsP) v Trebišove začala od augusta využívať dva nové služobné bicykle, ktoré doplnia doterajšie pešie a motorizované hliadky. Zavedenie cyklohliadok je v Trebišove novinkou, ktorou chce mestská polícia monitorovať širšie územie, pričom policajti sa budú môcť rýchlejšie presúvať aj do ťažšie prístupných lokalít.

Zakúpenie bicyklov zdôvodnila MsP potrebou hliadkovania v lokalitách a na miestach, kde je sťažený prístup a pohyb služobnými vozidlami. "Sú to napríklad pešia zóna, mestský park, okolie amfiteátra či ruiny hradu Parič, rieka Trnávka, medzipanelákový priestor na mestských sídliskách, okolie miestneho cintorína alebo aj úzke uličky vnútroblokových priestranstiev," uviedol referent MsP pre výkon služby Jindřich Sosna.

Bicykle sú označené nápisom "Mestská polícia". Plášte kolies majú vystužené a odolné voči defektom, navyše sú vybavené nočným osvetlením a špeciálnym úložným priestorom na služobné pomôcky. Súčasťou vybavenia je aj cyklistická prilba a chrániče. Dva nové služobné bicykle s príslušenstvom po odrátaní sponzorského daru odkroja z rozpočtu MsP len 750 eur.

"Prínos policajných cyklohliadok bude spočívať aj v lepšej kontrole nad dodržiavaním všeobecne záväzných nariadení mesta a verejného poriadku v mnohých lokalitách," uviedla pre TASR hovorkyňa mesta Martina Mištaničová. Dodala, že okrem toho dokážu pružnejšie riešiť porušenia verejného poriadku, ale aj nezodpovedných psičkárov, požívanie alkoholu na verejnosti či poškodzovanie majetku v mestskom parku.

Mestská polícia bude služobné bicykle využívať od jari do jesene, v popoludňajších a večerných hodinách, ale aj počas víkendov a sviatkov. Vedenie mesta verí, že verejnosť bude hodnotiť hliadky na dvoch kolesách pozitívne.