Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Košický kraj

Trebišovská mestská polícia bude mať elektromobil

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Reálny dojazd na jedno nabitie je nad 200 kilometrov, čo postačuje pre potreby mestskej polície. Nabíjacia stanica pre elektromobily je v Trebišove priamo dostupná pred budovou mestského úradu.

Trebišov 16. septembra (TASR) – Mesto Trebišov plánuje zakúpiť pre potreby mestskej polície elektromobil. Na realizáciu projektu "Elektromobilom k lepšiemu životnému prostrediu v Trebišove" získalo cez Environmentálny fond dotáciu 30.00 eur. Informovala o tom hovorkyňa trebišovskej radnice Martina Mištaničová.

"Príslušníci útvaru mestskej polície najazdia s jedným automobilom priemerne 3000 kilometrov za mesiac. Práve na základe počtu najazdených kilometrov bol elektromobil vybraný pre mestskú políciu, a to z dôvodu zníženia znečistenia ovzdušia škodlivými emisiami z výfukových plynov, ale aj pre výraznú úsporu pohonných látok," uviedla hovorkyňa.

Reálny dojazd na jedno nabitie je podľa jej slov nad 200 kilometrov, čo postačuje pre potreby mestskej polície. Nabíjacia stanica pre elektromobily je v Trebišove priamo dostupná pred budovou mestského úradu.

"Výška získanej dotácie z Environmentálneho fondu je 30.000 eur. Mesto sa bude spolupodieľať na financovaní z vlastných zdrojov predpokladanou sumou maximálne do 10.000 eur," informovala Mištaničová.