Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Košický kraj

Ukrajinec chcel prepašovať takmer 50.000 kusov cigariet

Ilustračné foto. Foto: TASR - Colný úrad

V prípade preukázania viny hrozí vodičovi trest odňatia slobody od jedného do piatich rokov.


Michalovce 4. novembra (TASR) - Michalovskí colníci odhalili na hraničnom priechode Ubľa v doobedňajších hodinách 49.480 kusov pašovaných cigariet v ukrajinskej dodávke. Cigarety označené „For Duty free only„ boli ukryté v prepravovanej dlažbe. Finančný únik na cle a daniach predstavuje 6726,11 eura.

"Dňa 4.11.2016 v doobedňajších hodinách vstupovalo cez colný hraničný priechod Ubľa dodávkové vozidlo s ukrajinskými evidenčnými číslami, ktoré prepravovalo stavebný materiál z Ukrajiny na Slovensko. Štyridsaťročný vodič, občan Ukrajiny, predložil na kontrolu maďarské cestovné doklady," priblížila hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová. Colníkom však bola pri kontrole tovaru podozrivá nízka váha dlažobných kociek, preto celý náklad skontrolovali.

"Colníci museli rozbiť všetky tvárnice, pričom v každej jednej z nich boli ukryté cigarety,"
dodala Baloghová. Pri kontrole tak odhalili celkom 49.480 kusov nelegálne dovezených cigariet.

Vodiča, vozidlo aj tovar colníci zaistili a prípadom sa vzhľadom na podozrenie zo spáchania trestného činu bude zaoberať Kriminálny úrad finančnej správy. V prípade preukázania viny hrozí vodičovi trest odňatia slobody od jedného do piatich rokov.