Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Utečencov z Ukrajiny by mohol prijať útvar v Sečovciach

Útvar policajného zaistenia pre cudzincov-nelegálnych migrantov v Sečovciach má kapacitu 176 miest. Objekt je primárne určený pre osoby zaistené vzhľadom na ich nelegálny pobyt v SR. V areáli zariadenia majú obmedzený pohyb. Foto: TASR/Roman Hanc

Pre prípadných utečencov z Ukrajiny je k dispozícii aj záchytný tábor v Humennom.

Sečovce 7. marca (TASR) – V prípade príchodu utečencov z Ukrajiny je pripravený na ich umiestnenie aj Útvar policajného zaistenia pre cudzincov v Sečovciach (okr. Trebišov). Zariadenie je určené pre mužov, ženy i rodiny s deťmi. "Kapacita je 176 miest, v súčasnosti tu máme umiestnených 12 štátnych príslušníkov tretích krajín," uviedol pre TASR riaditeľ útvaru Emil Semjan.

Pri naliehavej krátkodobej potrebe by sa dala zrejme kapacita pre cudzincov v zariadení aj zvýšiť. Objekt je primárne určený pre osoby zaistené vzhľadom na ich nelegálny pobyt v SR. V areáli zariadenia majú obmedzený pohyb.

"V súčasnosti tu máme štátnych príslušníkov tretích krajín, a to z Afganistanu, Palestíny, Turecka, Eritrey a Somálska," povedal Semjan.

Pre prípadných utečencov z Ukrajiny je k dispozícii aj záchytný tábor v Humennom. Celkovo je Slovensko podľa ministerstva vnútra pripravené na okamžitú pomoc pre zhruba 1000 utečencov, v prípade potreby by sa táto kapacita ďalej rozšírila.