Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

V košickom Starom Meste bude prednostom M. Háber

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Zástupca starostu ostáva ako neplatená funkcia, pričom Ďurica bude naďalej pôsobiť na realitnom trhu a živiť sa aj ako textár a muzikant.

Košice 8. januára (TASR) - Popredné posty na úrade v košickom Starom Meste sú už obsadené. Novým zástupcom starostu sa stáva Andrej Ďurica, ktorý je verejnosti známy ako muzikant. Postu prednostu úradu sa zhostí Matúš Háber s dlhoročnými skúsenosťami zo samosprávy. Informoval o tom miestny úrad mestskej časti.

"Dal som priestor profesionalite. Človeku, ktorý má v samospráve bohaté skúsenosti. Pôsobil na Severe aj na Juhu. Verím tomu, že bude pre našu mestskú časť veľkým prínosom a podarí sa mu v čo najkratšom čase zmeniť a naštartovať chod staromestského úradu," vyjadril sa starosta Igor Petrovčik (Spolu - občianska demokracia, SMK, KDH, SaS, Progresívne Slovensko).

Zástupca starostu ostáva ako neplatená funkcia, pričom Ďurica bude naďalej pôsobiť na realitnom trhu a živiť sa aj ako textár a muzikant. V Starom Meste sa bude prioritne zaoberať školstvom a kultúrou. "Andy Ďurica u mňa predstavuje mladého a zároveň už aj skúseného človeka, ktorý je podľa mňa vhodný typ na tento post. Svojimi skúsenosťami, ale aj dynamikou a energiou dokáže priniesť nový pohľad na spravovanie úradu z pozície zástupcu starostu a adekvátne prispeje k celkovej zmene a naštartovaniu našej mestskej časti," konštatoval Petrovčik.

Na poste zástupcu starostu v Starom Meste predtým pôsobila Eva Hulmečíková a ako prednosta úradu Karol Till.