Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Košický kraj

V Michalovciach budú mať dvoch viceprimátorov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Primátor vysvetlil, že cieľom menovania ďalšej viceprimátorky je odbremeniť ho od časovo náročných povinností, ktoré sú spojené s reprezentáciou mesta.

Michalovce 21. februára (TASR) - Mesto Michalovce bude od 1. marca mať dvoch viceprimátorov. Informoval o tom primátor mesta na sociálnej sieti, kde zároveň oznámil, že do funkcie druhej viceprimátorky vymenoval súčasnú poslankyňu mestského zastupiteľstva a Košického samosprávneho kraja Tímeu Sotákovú.

Primátor vysvetlil, že cieľom menovania ďalšej viceprimátorky je odbremeniť ho od časovo náročných povinností, ktoré sú spojené s reprezentáciou mesta. V spolupráci s dvoma zástupcami vidí možnosť viac a efektívnejšie pracovať s občanmi mesta. Primátor očakáva, že nová viceprimátorka mestu môže pomôcť aj politicky. "Pre mňa je najdôležitejšie, že strana Hlas-SD, ktorú Tímea Sotáková reprezentuje, má dnes v gescii ministerstvo, ktoré má v kompetencii aj rozdeľovanie eurofondov," uviedol.

Hovorkyňa primátora mesta Michalovce Mária Stričková pre TASR uviedla, že výška odmeny novej viceprimátorky bude rovnaká ako u prvého viceprimátora, teda 70 percent z platu primátora.