Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Košický kraj

V Michalovciach vylepšia jedálne škôlok aj techniku mestskej polície

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Hovorkyňa primátora spresnila, že 42.400 eur bude vynaložených na nákup novej video steny pre mestskú políciu, ktorá zahŕňa šesť LED panelov s rôznymi štýlmi zobrazovania.

Michalovce 23. apríla (TASR) - V Michalovciach plánujú modernizovať centrálne monitorovacie zariadenia kamerového systému mestskej polície aj vynoviť jedálne pri materských školách. Radnica na to využije dotáciu vo výške 80.000 eur, ktorú im schválila vláda na výjazdovom zasadnutí vo februári. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa primátora Mária Stričková, očakávajú, že tieto projekty pozitívne ovplyvnia bezpečnosť v meste aj kvalitu vzdelávacieho prostredia pre deti.

Spresnila, že 42.400 eur bude vynaložených na nákup novej video steny pre mestskú políciu, ktorá zahŕňa šesť LED panelov s rôznymi štýlmi zobrazovania. Zostávajúcich 37.600 eur bude použitých na kúpu nových prevádzkových strojov ako plynový sporák, zmäkčovače vody pre konvektomat, gastro nádoby pre konvektomat, podstavce pod konvektomat a inštaláciu potrebných elektrorozvodov a odpadových systémov pre konvektomaty v jedálňach.

Podľa hovorkyne nová video stena zvýši úroveň monitorovania kamerového systému, a tým aj bezpečnosť. "Nové prevádzkové stroje skvalitnia materiálno-technické zázemie kuchýň v materských školách a prispejú k zefektívneniu prípravy jedál pre našich najmenších," doplnila.