Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Košický kraj

Silný vietor strhol v Sobranciach viacero striech

Na snímke bytový dom na Tyršovej ulici v Sobranciach 15. mája 2014, kde silný nárazový vietor strhol strechu. Foto: TASR/Roman Hanc

Prudký vietor spôsobuje padanie stromov a konárov na cesty na viacerých miestach Košického kraja.

Sobrance 15. mája (TASR) - Niekoľko striech a stromov neodolalo dnes ráno silnému vetru na území Zemplína. Hasičom na území Košického kraja pribúdajú výjazdy, momentálne zasahujú napríklad v meste Sobrance.

Marián Kováč z operačného strediska Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Michalovciach TASR informoval, že silný vietor strhol dnes ráno v Sobranciach plechové strechy dvoch bytových domov, a to na Námestí slobody a Tyršovej ulici.

Dodal, že tretiu strechu v Sobranciach na miestnej umeleckej škole poškodil pri páde strom. Ďalší strom neodolal silnému vetru v areáli bývalých Sobraneckých kúpeľov.

K zraneniu osôb podľa Kováčových slov pri spomínaných udalostiach v Sobranciach nedošlo.

Prudký vietor spôsobuje padanie stromov a konárov na cesty na viacerých miestach Košického kraja. Hasiči mali od stredy (14.5.) do dnešného rána 19 výjazdov, aby odstránili časti stromov, ktoré blokovali cestné komunikácie.

Podľa informácií z košického krajského operačného strediska HaZZ výjazdy dosiaľ zahŕňali okresy Košice, Košice okolie, Rožňava, Trebišov a Michalovce.

Fotogaléria: Silný vietor v Sobranciach


Video: Pri kúpeľoch v Sobranciach na cestu spadol strom