Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Košický kraj

Vo Vyšnom Nemeckom odhalili nelegálny dovoz húb neznámeho pôvodu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Remiaš

Pokúsil sa ich previezť občan s trvalým pobytom na Ukrajine s maďarským cestovným pasom, ktorý spolu so štvorčlennou posádkou smeroval do Českej republiky.

Vyšné Nemecké 2. novembra (TASR) - Colníci odhalili na hraničnom priechode Vyšné Nemecké v Sobraneckom okrese nelegálny dovoz húb neznámeho pôvodu vykazujúcich znaky rodu lysohlávka. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.

Podľa jej slov sa ich pokúsil previezť občan s trvalým pobytom na Ukrajine s maďarským cestovným pasom vo vozidle s ukrajinskými evidenčnými číslami v pondelok (31.10.) v nočných hodinách. Išlo o 22-ročného vodiča, ktorý spolu so štvorčlennou posádkou smeroval do Českej republiky.

Počas štandardnej colnej kontroly odhalili colníci v osobnej batožine vodiča pánsku bundu, vo vrecku ktorej bola vložená fľaša označená ako biely čaj. Podľa slov Baloghovej však obsahovala huby neznámeho pôvodu vykazujúce znaky rodu lysohlávka, ktoré možno zaradiť medzi psychotropné látky organického pôvodu s halucinogénnymi a euforizačnými účinkami.

Celkové množstvo nelegálne dovezeného tovaru predstavovalo štyri gramy sušiny. Colníci vykonali u všetkých osôb aj osobné prehliadky, ku kontrole bol privolaný tiež služobný pes. Ďalší nelegálne dovezený tovar colníci nenašli.

Prípad podľa kompetencie prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Michalovciach.