Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Košický kraj

ZÁHORČÁK: Moje víťazstvo je vysvedčením aj pre celý môj tím

Primátor Michaloviec Viliam Záhorčák. Foto: FB Viliam Záhorčák

V Michalovskom mestskom zastupiteľstve vytvoria po sobotňajších (15.11.) komunálnych voľbách väčšinu poslanci za stranu Smer-SD.

Michalovce 16. novembra (TASR) - Mesto Michalovce povedie nasledujúce funkčné obdobie staronový primátor Viliam Záhorčák (Smer-SD). V komunálnych voľbách zvíťazil so suverénnym náskokom pred svojimi protikandidátmi. Vyplýva to z predbežných neoficiálnych výsledkov komunálnych volieb.

"V prvom rade sa chcem poďakovať všetkým Michalovčanom za to, že prišli k volebným urnám, pretože tým prejavili svoj záujem o dianie v meste a takisto, že im na ich meste záleží," povedal Záhorčák pre TASR.

Vo voľbách získal celkovo 6470 platných hlasov (63 percent), čím výrazne predstihol svojich súperov. "Je to vysvedčenie nás všetkých, nie len mňa, ale celého môjho tímu. Chcem sa teda poďakovať aj všetkým mojim kolegom za spoluprácu v uplynulých štyroch rokoch," podotkol novozvolený primátor.

Ako jednu z najväčších priorít jeho ďalšieho funkčného obdobia označil revitalizáciu michalovského Sídliska Juh. "Rozbehli sme ďalšiu etapu jeho rekonštrukcie, budeme v nej naďalej pokračovať, ak nám to počasie dovolí. Čo sa týka mestského úradu, žiadne významnejšie organizačné zmeny nechystáme," doplnil Záhorčák.

Na druhom mieste sa v súboji o post primátora Michaloviec umiestnil Oliver Petrík (nezávislý) s 1162 hlasmi. Za ním skončila Katarína Maršálková (NOVA, OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávisle osobnosti, SDKÚ-DS, SaS), ktorá získala 859 hlasov. Kandidátka Michaela Lazarová (SIEŤ) skončila na 4., Anton Tadian (nezávislý) na piatom a kandidát Ľudovít Adam (nezávislý) na 6. mieste.

V Michalovskom mestskom zastupiteľstve vytvoria po sobotňajších (15.11.) komunálnych voľbách väčšinu poslanci za stranu Smer-SD. Obsadia celkovo 19 kresiel. Do mestského parlamentu sa prebojovali aj traja nezávislí kandidáti a traja, ktorí kandidovali za stranu KDH.