Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

UNLP Košice pre plastické operácie vyvodí voči zamestnancom dôsledky

Na snímke Klinika plastickej, rekonštrukčnej a estetickej chirurgie, kde malo dochádzať k operáciám. Foto: TASR/František Iván

Interná kontrola sa aj naďalej zaoberá vyše 380 chorobopismi pacientov samoplatcov, ktorí boli na Klinike plastickej chirurgie operovaní počas rokov 2016 a 2017.

Košice 15. februára (TASR) - Vedenie Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) v Košiciach vyvodí u viacerých zamestnancov z Kliniky plastickej chirurgie a oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny pracovnoprávne dôsledky. V súvislosti s operáciami zahraničných klientok sprostredkovaných agentúrou New Look Holiday, ktoré mali platiť vyššie sumy, než je uvedené v oficiálnom cenníku kliniky, o tom vo štvrtok informovala hovorkyňa UNLP Ivana Stašková.

"V uplynulých dňoch boli realizované individuálne rozhovory s viacerými zamestnancami z Kliniky plastickej chirurgie a oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny, ďalšie osoby z iných pracovísk budú ešte vypočuté. Momentálne analyzujeme získané informácie, ktoré vypočuté osoby uviedli a týkajú sa operácií samoplatcov," povedala Stašková.

Interná kontrola sa aj naďalej podľa nej zaoberá vyše 380 chorobopismi pacientov samoplatcov, ktorí boli na Klinike plastickej chirurgie operovaní počas rokov 2017 a 2016, preto škodu, ktorá mohla nemocnici vzniknúť, toho času nie je možné vyčísliť.

"Vieme ale povedať, že na základe zistení budú u viacerých osôb vyvodené pracovnoprávne dôsledky. Ešte chceme uviesť, že UNLP Košice naďalej poskytuje súčinnosť orgánom činným v trestnom konaní," dodala hovorkyňa nemocnice.