Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Krimi

Muž ukradol v obchodnom centre holiaci strojček a napadol SBS-kára

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Teraz čelí obvineniu z prečinu krádeže aj z prečinu výtržníctva.

Bratislava 30. apríla (TASR) - Muž z okresu Pezinok napadol v hlavnom meste po krádeži holiaceho strojčeka v drogérii pracovníka SBS. Teraz čelí obvineniu z prečinu krádeže aj z prečinu výtržníctva. TASR informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Martin P. (36) mal podľa nej vyčíňať v piatok (29.4.) poobede v obchodnom centre na Metodovej ulici. Po krádeži strojčeka ho pracovník SBS dobehol pred hlavným vchodom centra a vyzval ho, aby strojček vrátil.

"Martin P. ale pracovníka fyzicky napadol do oblasti tváre a SBS-kár ho primeranou sebaobranou spacifikoval," uviedla Mihalíková s tým, že podozrivý muž ležiaci na zemi chytil do ruky kameň a SBS-kára ním napadol. Kameň mu nakoniec vytrhol z ruky okoloidúci, ktorý zároveň privolal políciu. Tá Martina P. eskortovala na policajné oddelenie.

"Zistili sme, že muž sa krádeže dopustil aj napriek tomu, že bol za takýto čin v predchádzajúcich 24 mesiacoch odsúdený trestným rozkazom Okresného súdu Bratislava III. Muža policajti umiestnili do cely policajného zaistenia. Obvinenému za uvedené konanie hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," dodala hovorkyňa.