Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Krimi

Madsen sa neodvolá voči doživotnému trestu za vraždu novinárky

Na archívnej snímke z 30. apríla 2008 vynálezca Peter Madsen stojí vo vnútri ponorky. Foto: TASR/AP

Madsen popiera vraždu Wallovej a vyhlasuje, že v ponorke zomrela nešťastnou náhodou. Priznal sa však, že časti jej tela hodil do Baltského mora.

Kodaň 8. októbra (TASR) - Dánsky vynálezca Peter Madsen nepodá odvolanie na najvyšší súd voči doživotnému trestu za vlaňajšiu vraždu švédskej novinárky Kim Wallovej na palube svojej ponorky. Informovala o tom v pondelok agentúra DPA s odvolaním sa na jeho obhajkyňu Betinu Haldovú Engmarkovú.

Podľa jej slov chce Madsen už celú kauzu ukončiť a zároveň dosiahnuť zlepšenie svojich väzenských podmienok. Vyjadrenie obhajkyne znamená, že ostáva v platnosti doživotný trest, ktorý potvrdil mestský súd v Kodani 26. septembra.

Madsen (47) popiera vraždu Wallovej a vyhlasuje, že v ponorke zomrela nešťastnou náhodou. Priznal sa však, že časti jej tela hodil do Baltského mora.

Vynálezcu Madsena uznal mestský súd v Kodani 25. apríla za vinného z vraždy, sexuálneho útoku a rozštvrtenia Wallovej (30). Súd dospel k jednomyseľnému záveru, že Madsen vlákal novinárku na svoju amatérsky zhotovenú ponorku s prísľubom, že jej dá interview.