Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

TRAGÉDIA NA DONOVALOCH: Polícia začala trestné stíhanie

V prípade tragédie na lyžiarskom svahu na Donovaloch, pri ktorej sa v utorok (16.1.2018) smrteľne zranil lyžiar, polícia v Banskej Bystrici začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Foto: TASR - KR PZ Banská Bystrica

Asi 600 metrov od vrcholnej stanice lanovky lyžiar narazil do drevených snehových zábran. Utrpel zranenia, ktorým podľahol.

Donovaly 17. januára (TASR) – V prípade tragédie na lyžiarskom svahu na Donovaloch, pri ktorej sa v utorok (16.1.) smrteľne zranil lyžiar, polícia v Banskej Bystrici začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. TASR o tom v stredu informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

K tragédii došlo na zjazdovke na Novej holi okolo 15.20 h za doposiaľ presne nezistených okolností. Ako hovorkyňa spresnila, 49-ročný lyžiar z Veľkých Kosíh po páde na svahu, asi 600 metrov od vrcholnej stanice lanovky, narazil do drevených snehových zábran. Utrpel zranenia, ktorým podľahol. Lekárka na mieste konštatovala smrť bez cudzieho zavinenia. Presnú príčinu úmrtia určia až po vykonaní zdravotno-bezpečnostnej pitvy.



Podľa informácií Horskej záchrannej služby muž lyžoval bez prilby. Zostal ležať na svahu so zranením hlavy a viacerými poraneniami tela. Hoci sa mu záchranári snažili pomôcť a okamžite začali s resuscitáciou, v ktorej pokračovali privolaní zdravotníci, lyžiara sa už nepodarilo zachrániť.