Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Krimi

E. MIŠÍKOVÁ: Nemôžeme sa vyjadriť k obvineniu exposlanca Lipšica

Daniel Lipšic. Foto: TASR/Martin Baumann

Ako uviedla obhajkyňa exposlanca a bývalá dlhoročná prokurátorka, doposiaľ ani jej, ani jej klientovi Danielovi L. nebolo doručené uznesenie o jeho obvinení.

Bratislava 23. januára (TASR) - Bývalému poslancovi Národnej rady SR Danielovi L. (OĽaNO-NOVA) zatiaľ nedoručili obvinenie v súvislosti s vlaňajšou nehodou, po ktorej vyhasol život chodca. Ako dnes informovala televízia Markíza, exposlanca obvinili z prečinu usmrtenia.

"Nemôžeme sa vyjadriť k vzneseniu obvinenia voči Danielovi L., lebo doposiaľ ani môjmu klientovi, ani mne ako jeho právnej zástupkyni nebolo doručené uznesenie o jeho obvinení," uviedla pre TASR obhajkyňa exposlanca a bývalá dlhoročná prokurátorka Eva Mišíková.



"Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III vzniesol na základe zabezpečenej dôkaznej situácie, po vykonaní potrebných procesných úkonov, ako aj po dôslednom preštudovaní doručených výsledkov znaleckého posudku z odboru cestnej dopravy, obvinenie z prečinu usmrtenia 43-ročnému Danielovi z Bratislavy," povedala pre TV Markíza bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Bývalý poslanec parlamentu Daniel L. 19. septembra 2016 na Vajnorskej ulici v Bratislave zrazil 72-ročného chodca. Seniora previezla rýchla zdravotná pomoc do nemocnice v bratislavskom Ružinove, kde však zraneniam podľahol. V súvislosti s nehodou sa Daniel L. vzdal poslaneckého mandátu.

Exposlanec môže stráviť až päť rokov vo väzení. Podľa Trestného zákona kto inému z nedbanlivosti spôsobí smrť, potrestá sa odňatím slobody až na tri roky. Päťročný trest hrozí, pokiaľ sa čin stal závažnejším spôsobom konania alebo na chránenej osobe, priblížil dnes pre TASR docent trestného práva Peter Kováč.