Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Krimi

Izraelskí policajti zastrelili v Predjordánsku Palestínčana s nožom

Ilustračné foto Foto: TASR

Incident sa stal neďaleko židovskej osady, keď Palestínčania hádzali na policajtov kamene. Policajti ich prenasledovali, na čo jeden z Palestínčanov napadol policajta nožom a ten ho zastrelil.

Ramalláh 25. augusta (TASR) - Izraelské bezpečnostné sily zastrelili včera v Predjordánsku mladého Palestínčana útočiaceho nožom. S odvolaním sa na izraelskú armádu o tom informovala agentúra AP s tým, že mladíkova rodina izraelskú verziu tohto incidentu odmieta prijať.

Incident sa stal neďaleko židovskej osady, keď Palestínčania hádzali na policajtov kamene. Policajti ich prenasledovali, na čo jeden z Palestínčanov napadol policajta nožom. Príslušník polovojenskej pohraničnej polície muža následne zastrelil, píše sa v armádnom komuniké. Zraneného vojaka previezli do nemocnice.

Rodina mŕtveho Palestínčana, identifikovaného ako 24-ročný Sari abú Ghurab, vyjadrila nad oficiálnou verziou Izraela "zhrozenie". Podľa mladíkovho strýka "nedáva zmysel", že by Sari niečo také vykonal. O niekoľko dní si mal totiž otvoriť reštauráciu, bol zasnúbený a v septembri sa mal ženiť.

Izraelčania sú od minulej jesene vystavení sérii útokov Palestínčanov. O život prišlo už 34 Izraelčanov a viac než 207 palestínskych Arabov - väčšina z nich sú podľa Izraela páchatelia útokov.

Palestínčania svojimi útokmi protestujú proti pretrvávajúcej okupácii svojich území Izraelom a proti porušovaniu dohodnutých pravidiel o návštevách miest posvätných pre islam i judaizmus. Izrael toto obvinenie odmieta.