Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Krimi

Bardejovčan prevážal nelegálny tabak, stíhaný je na slobode

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Kriminálny úrad finančnej správy

Po prehliadke motorového vozidla vodič colníkom dobrovoľne vydal takmer 205 kilogramov tabaku a 226 kusov obalov na tabak s potlačou.

Bratislava/Kľušov 13. júna (TASR) - Škodu viac ako 13.000 eur na spotrebných daniach na tabakových výrobkoch spôsobil Bardejovčan, ktorému hrozí väzenie na tri až osem rokov.

Ako dnes informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková, hliadku colníkov a policajtov v pondelok (12.6.) ráno v obci Kľušov, časť Kľušovská Zábava, v Bardejovskom okrese zaujalo čierne osobné auto. Vodič Ján F. (38) v ňom prevážal nelegálny tabak.

Po prehliadke motorového vozidla vodič colníkom dobrovoľne vydal takmer 205 kilogramov tabaku a 226 kusov obalov na tabak s potlačou. "Sušinu tabaku si prevzal do skladu Colný úrad Prešov. Celkový finančný únik predstavuje čiastku minimálne 15.115,55 eura," doplnila.

Muž je stíhaný na slobode, v prípade dokázania viny mu hrozí pre trestný čin porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru trest odňatia slobody na tri až osem rokov.