Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Krimi

Vykradli pobočku medzinárodného hnutia v humanitárnej oblasti

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Dosiaľ neznámy páchateľ do pobočky násilne vnikol cez dvere budovy na Miletičovej ulici v Bratislave.

Bratislava 16. júla (TASR) - Polícia vyšetruje okolnosti vlámania sa do kancelárií slovenskej pobočky medzinárodného hnutia pôsobiaceho v humanitárnej oblasti. K jej vykradnutiu došlo v čase od utorka (14.7.) do stredy (15.7.).

Dosiaľ neznámy páchateľ do pobočky násilne vnikol cez dvere budovy na Miletičovej ulici v Bratislave. Ukradol pritom predmety a finančnú hotovosť dohromady vo výške takmer 2010 eur, priblížila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Poškodením dverí navyše spôsobil škodu vo výške zhruba 300 eur.

Policajná hovorkyňa spresnila, že z jednotlivých kancelárií pobočky zmizol digitálny fotoaparát čiernej farby v hodnote 432 eur, dva tlakomery v hodnote 155 eur, glukomer v hodnote 22 eur, zdravotný materiál v hodnote 90 eur, pokladnička s finančnou hotovosťou zhruba 60 eur, 25 kusov členských známok v celkovej hodnote 50 eur, potraviny a drogéria v hodnote približne 100 eur a finančná hotovosť vo výške asi 1100 eur.

Polícia v uvedenom prípade začala trestné stíhanie vo veci úmyselného prečinu krádeže vlámaním v jednočinnom súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci. Po neznámom páchateľovi policajti v súčasnosti intenzívne pátrajú.