Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Krajský súd v Žiline poslal do väzby ďalšieho poľského vodiča

Záber z videa na sociálnej sieti PZ SR. Foto: Fcb PZ SR/Prtscr

Väzbu bude obvinený Lukasz vykonávať v Ústave na výkon väzby v Žiline. Žiadosť obvineného na nahradenie väzby písomným sľubom súd zamietol.

Žilina 10. októbra (TASR) - Krajský súd (KS) v Žiline zmenil rozhodnutie Okresného súdu (OS) v Dolnom Kubíne a poslal do väzby poľského vodiča Lukasza K. obvineného z trestného činu všeobecného ohrozenia pre "pirátsku" jazdu na Orave a nehodu s následkom smrti.

"O sťažnosti prokurátora podanej proti uzneseniu o nevzatí obvineného Lukasza do väzby KS v Žiline na verejnom zasadnutí rozhodol, že uznesenie OS v Dolnom Kubíne ruší a berie obvineného do väzby z dôvodu takzvanej preventívnej väzby. To znamená, že existuje dôvodná obava, že obvinený bude pokračovať v trestnej činnosti," povedala hovorkyňa KS v Žiline Lenka Belavá.

Väzbu bude obvinený Lukasz vykonávať v Ústave na výkon väzby v Žiline. Žiadosť obvineného na nahradenie väzby písomným sľubom súd zamietol a nenahradil väzbu ani dohľadom probačného a mediačného úradníka. Proti rozhodnutiu nie je prípustný riadny opravný prostriedok.



K tragickej dopravnej nehode došlo v nedeľu (30. 10.) pred 12.00 h na ceste I/59. Podľa žilinského krajského policajného hovorcu Radka Moravčíka 27-ročný Poliak viedol v smere od Dolného Kubína do Oravského Podzámku osobné auto značky Ferrari. "Za ním viedol 42-ročný Poliak osobné auto značky Porsche Cayenne. Obe vozidlá začali predchádzať pred nimi idúcu kolónu vozidiel v mieste, kde je to vodorovným dopravným značením zakázané. Následne vodič porsche narazil do pred ním idúceho ferrari, ktoré pribrzdilo a po náraze sa vrátilo do svojho jazdného pruhu. Vodič porsche sa už nestačil zaradiť do svojho jazdného pruhu a došlo k čelnej zrážke s protiidúcim osobným autom Škoda Fabia," uviedol.

Pri čelnej zrážke utrpel 57-ročný vodič škody z okresu Dolný Kubín ťažké zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol. Zranenia mali aj jeho 50-ročná spolujazdkyňa a 21-ročný spolujazdec. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 35.500 eur.