Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Krimi

Kukláči pri Piešťanoch pátrajú po leopoldovskom väzňovi Behanovi

Na snímke hľadaný Ľubomír Behan. Foto: KR PZ v Trnave

Polícia stopu po ňom našla v obci Ostrov pri Piešťanoch, kde sa mal skrývať v dome svojho otca. Do akcie, ktorá prebieha od nočných hodín, je zapojený aj vrtuľník.

Ostrov 24. septembra (TASR) – Polícia v týchto chvíľach pátra po utečenom väzňovi z leopoldovskej väznice Ľubomírovi Behanovi. Stopu po ňom našla v obci Ostrov pri Piešťanoch, kde sa mal skrývať v dome svojho otca. Akcia prebieha podľa vyjadrenia krajskej policajnej hovorkyne v Trnave Martiny Kredatusovej od nočných hodín, pričom bol do pátrania zapojený aj vrtuľník ministerstva vnútra.

Kredatusová poprela informácie, ktoré zverejnili niektoré médiá, že polícia Behana zadržala a ten následne ušiel. "Táto informácia nie je pravdivá, jednoznačne to vylučujem. Pátranie po ňom naďalej trvá," uviedla Kredatusová.



Okrem radových príslušníkov polície sa do pátrania zapojili aj kukláči i členovia Zboru väzenskej a justičnej stráže. "Polícia kontroluje prístupové cesty v obci a okolí," povedala hovorkyňa pre TASR.

Ľubomír Behan utiekol z väznice v júni tohto roka počas prác mimo väznice, je asi 178 centimetrov vysoký, štíhlej postavy. Má krátke vlasy vo farbe špinavý blond, modré oči a po celom tele, na nohách a rukách má výrazné tetovanie. V minulosti bol viackrát trestaný za krádeže a do väzenia sa dostal už ako mladistvý v roku 2008 za viaceré krádeže. Ako väzeň v Leopoldove bol umiestnený v strednom stupni stráženia a odsedieť si mal osem rokov a osem mesiacov za násilný trestný čin lúpeže.