Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Krimi

V michalovskej osade vraj strieľajú po psoch, vydesili tam aj poštárku

Ilustračné foto. Foto: TASR

Svedkovia tvrdia, že deti miestnych úžerníkov strieľajú zo vzduchoviek po psoch.


Michalovce 7. septembra (TASR) – Občianske združenie (OZ) SOS linka pre zvieratá v núdzi eviduje nahlásenie týrania psov v michalovskej osade Angi mlyn. TASR o tom informovala Mária Sliacka z OZ, ktoré disponuje aj fotkami utýraného psa. „Svedkovia tvrdia, že deti miestnych úžerníkov strieľajú zo vzduchoviek po psoch s cieľom dostať ich z osady, pretože psy sú premnožené,“ dodala. Podľa jej slov mali deti strieľať aj do ľudí.

Ako pre TASR uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, polícia v Michalovciach eviduje jeden priestupok proti občianskemu spolunažívaniu, kde neznáme osoby mali namieriť vzduchovkou na poštárku so slovami, aby dala ruky hore a vzdala sa. Následne sa z toho všetci mali smiať. 

„Daná udalosť je toho času v štádiu šetrenia, resp. objasňovania,“ dodala s tým, že iné prípady týkajúce sa streľby zo vzduchovky, resp. týrania zvierat policajné oddelenie neeviduje. „Oznámenie berieme ako podnet, ktorý preveria rómski špecialisti OO PZ Michalovce a v prípade zistenia protiprávneho konania budeme postupovať v zmysle platnej legislatívy,“ dodala.  

Podľa slov hovorkyne michalovskej radnice Ivety Palečkovej mesto nedisponuje informáciami o týraní alebo dokonca zabíjaní psov na území mesta, a teda ani na Mlynskej ulici, kde sa osada nachádza. „V zásade však platí, že ak je ktokoľvek svedkom takejto poľutovania hodnej udalosti, má povinnosť nahlásiť tento skutok orgánom činným v trestnom konaní. Nakoľko nejde o priestupok, ale trestný čin, tak predovšetkým štátnej polícii,“ dodala s tým, že mesto má zabezpečený odchyt túlavých psov.