Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Krimi

Smrť motorkára: Nemal ŠPZ, prilbu, ani vodičák. No mal u seba zbraň

Na snímke motocykel, ktorý havaroval 15. mája 2017 pri Polomke v okrese Brezno. Motocyklista zahynul, našli u neho zbraň. Foto: TASR - KR PZ Banská Bystrica

V pravotočivej zákrute prešiel do protismeru, vyšiel na obrubník a následne narazil do stĺpa z betónových skruží. Pri náraze utrpel vážne zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol.

Polomka 16. mája (TASR) – Pri nehode v Polomke v okrese Brezno zahynul v pondelok (15. 5.) okolo 18.00 h 37-ročný motocyklista z tejto obce. Dopravnú nehodu vyšetruje polícia v Brezne.

Ako dnes TASR informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, muž viedol motocykel Piaggio, bez evidenčných čísel, po ulici Odbojárov smerom na Jánošíkovu ulicu. Vodič, ktorý mal v minulosti zadržaný vodičský preukaz za alkohol, jazdil bez vodičského oprávnenia a nemal na hlave prilbu.

"V pravotočivej zákrute prešiel do protismeru, vyšiel na obrubník a následne narazil do stĺpa z betónových skruží. Pri náraze utrpel vážne zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol. Alkohol u vodiča bude zisťovaný pri pitve. Pri dokumentovaní dopravnej nehody polícia zaistila dlhú strelnú zbraň, ktorú našla v ruksaku. Bola zaslaná na expertízne skúmanie," uviedla Faltániová.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.