Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Muž, ktorý zavraždil v penzióne priateľku, dostal doživotie

Na snímke Miroslav Š. na Okresnom súde v Banskej Bystrici 13. septembra 2017. Foto: TASR/Branislav Račko

Obžalovaný ešte na začiatku procesu urobil vyhlásenie, že je vinný, dokazovanie sa tak nekonalo.

Banská Bystrica 13. septembra (TASR) – Na doživotie odsúdil dnes Okresný súd v Banskej Bystrici 50-ročného Miroslava Š., ktorý vo februári tohto roku v jednom z penziónov na banskobystrickom sídlisku Radvaň zavraždil svoju priateľku, 28-ročnú Evu K. z Novej Bane. Na slobode vtedy nebol ani rok, od roku 2000 si totiž odpykával trest za inú vraždu tehotnej priateľky.

Odsúdený sa priamo v súdnej sieni odvolal, pretože doživotný trest sa mu zdá byť prísny. Rozsudok tak nie je právoplatný.

Obžalovaný ešte na začiatku procesu urobil vyhlásenie, že je vinný, dokazovanie sa tak nekonalo. V tomto prípade obzvlášť závažného zločinu vraždy išlo už len o výšku trestu. Ako však znalci skonštatovali, jeho prevýchova a náprava je nepravdepodobná, čo vo svojom doživotnom verdikte zohľadnil aj súd.

K zločinu došlo 19. februára medzi 16.00 a 20.00 h. Ako vtedy informoval riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Štefan Šurka, nebohá žena mala na tele až 59 bodnorezných rán v oblasti hlavy a šije, kľúčnej kosti, pleca, ramena, na rukách a prstoch. Matka dvoch detí zraneniam na mieste podľahla.

Bývalý väzeň Miroslav, ktorý bol v tom čase v podmienke, sa na polícii prihlásil sám ešte v ten deň a oznámil, že zavraždil svoju priateľku. V penzióne boli spoločne ubytovaní na niekoľko dní. Spúšťačom jeho činu mal byť údajne výsmech priateľky.